Kuva

 Raamatullinen viisauskirjallisuus opetti, että unettomuus aiheutuu ahdistuksesta ja ahdistus puolestaan syntyy siitä, että materiaaliset asiat asetetaan liian tärkeään asemaan. Tätä kuvaa Hendrik Golziuksen kaiverrustyö vuodelta 1597, jossa taloudellisten etujen puolesta oikeutta käyvä asianajaja (Litigator) pohtii unettomana sängyssä tilannettaan kirjoittaen valitusta oikeudelle. Hänen untaan häiritsevät kaksi myyttistä hahmoa

Raamatullinen viisauskirjallisuus opetti, että unettomuus aiheutuu ahdistuksesta ja ahdistus puolestaan syntyy siitä, että materiaaliset asiat asetetaan liian tärkeään asemaan. Tätä kuvaa Hendrik Golziuksen kaiverrustyö vuodelta 1597, jossa taloudellisten etujen puolesta oikeutta käyvä asianajaja (Litigator) pohtii unettomana sängyssä tilannettaan kirjoittaen valitusta oikeudelle. Hänen untaan häiritsevät kaksi myyttistä hahmoa ”ahdistus” (Anxia Cura) häätää ruoskalla ”suloisen unen” (Somnus dulcis) pois huoneesta ja ”rauhattomuus” (Inquietatio cordis) pitää kynttilää antaen kirjoittajalle valoa.

Kirjoittajaryhmämme: Olemme ryhmä suomalaisia unitutkijoita, jotka haluamme kertoa tämän sivuston/blogin avulla yleistajuisesti tieteellisen unitutkimuksen avaamista näkökulmista uneen, nukkumiseen, terveyteen ja laajemminkin jokapäiväiseen elämäämme liittyen. Mielenkiinto unen tehtäviä ja merkitystä kohtaan on voimakkaasti kasvanut niin tiedotusvälineissä kuin ihmisten mielissäkin. Tutkimus tuottaa jatkuvasti valtavan määrän tietoa, jonka hallinta on erittäin työlästä jopa alan asiantuntijoille. Olemme sitä mieltä, että tieteen tuottaman tiedon yleistajuinen tulkinta on olennainen osa tutkijan työtä demokraattisessa yhteiskunnassa. Vahvimmillamme olemme luonnollisesti esitellessämme omia tutkimuksiamme mutta pyrimme myös välittämään olennaista tietoa kansainvälisen unitutkimusyhteisön tuottamista tuloksista. Työskentelemme eri yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa mutta täällä esittämistämme tulkinnoista ja mielipiteistä vastaamme itse, emmekä välttämättä edusta taustayhteisöjemme kantaa tai linjauksia. Kirjoittajaryhmämme jäseninä ovat: dosentti Erkki Kronholm; professori Tiina Paunio; dosentti Tarja Stenberg; psykologian tohtori Katja Valli ja filosofian tohtori Henna-Kaisa Wigren.

HUOM! Klikkaamalla sivun oikeassa yläkulmassa olevaa neliötä pääset katsomaan vanhempia blogivirrasta erikseen talletettuja kirjoituksia sekä valitsemalla kategorian myös blogivirrassa alempana olevia valitsemaasi kategoriaan liittyviä kirjoituksia.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s